Košík je prázdný

Vtiger CRM je populární řešení pro správu vztahů se zákazníky, které nabízí řadu nástrojů pro efektivní správu obchodních procesů. Jednou z klíčových funkcí systému je možnost přizpůsobení rozložení detailu záznamu. Tento článek vás provede kroky potřebnými k úpravě tohoto rozložení tak, aby co nejvíce vyhovovalo potřebám vaší organizace.

Předpoklady

Než začneme, ujistěte se, že máte administrátorská práva pro přístup k nastavení Vtiger CRM. Bez těchto práv nebudete moci provádět žádné změny.

Krok 1: Přístup k modulu Správce rozložení

Prvním krokem je přístup k modulu Správce rozložení (Layout Editor) pro konkrétní modul, jehož rozložení chcete upravit. To uděláte tak, že se přihlásíte do svého Vtiger CRM účtu, kliknete na ikonu nastavení v pravém horním rohu a vyberete možnost 'CRM nastavení'. V sekci 'Studio' najdete 'Správce rozložení' a vyberete modul, který chcete upravit.

Krok 2: Úprava bloků a polí

V modulu Správce rozložení uvidíte vizuální reprezentaci rozložení detailu záznamu s různými bloky a poli. Zde můžete:

  • Přidávat nebo odstraňovat bloky: Klikněte na tlačítko 'Přidat blok', pokud chcete přidat nový blok, nebo použijte ikonu koše k odstranění existujícího bloku.
  • Přesouvat bloky a pole: Pro změnu pořadí bloků nebo polí jednoduše klikněte a táhněte je na požadované místo.
  • Upravovat pole: Kliknutím na ikonu tužky vedle pole otevřete dialogové okno pro úpravu vlastností pole, jako jsou například jeho název, povinnost vyplnění nebo přístupová práva.

Krok 3: Přizpůsobení rozložení

Přizpůsobení rozložení může zahrnovat i práci s vlastními poli a záložkami, které můžete do rozložení přidávat. Pro přidání vlastního pole klikněte na 'Přidat vlastní pole' a vyberte typ pole, které chcete přidat. Tato pole poté můžete přesouvat mezi bloky podle vašich potřeb.

Krok 4: Uložení změn

Po dokončení úprav nezapomeňte změny uložit. V horní části stránky najdete tlačítko 'Uložit', které zabezpečí, že všechny provedené změny budou aplikovány na váš Vtiger CRM systém.

Přizpůsobení rozložení detailu záznamu může výrazně zlepšit efektivitu práce s Vtiger CRM tím, že zobrazí pouze relevantní informace potřebné pro vaše obchodní procesy. S touto flexibilitou můžete systém přizpůsobit specifickým potřebám vaší organizace, což z něj činí ještě silnější nástroj pro správu vztahů se zákazníky.