Košík je prázdný

OpenCart je oblíbená e-commerce platforma, která umožňuje obchodníkům snadno spravovat svůj online obchod. Jednou z klíčových výhod této platformy je podpora více jazyků, což umožňuje obchodům oslovit zákazníky z různých jazykových oblastí. Tento článek vás provede procesem přidání více jazyků do vašeho OpenCart obchodu, od základního nastavení až po jemné ladění lokalizace.

Základní nastavení

Prvním krokem je instalace jazykových balíčků. OpenCart má rozsáhlou knihovnu jazyků, z nichž si můžete vybrat. Stačí navštívit oficiální tržiště OpenCart a stáhnout požadované jazykové balíčky. Po stažení je nainstalujte přes administrativní rozhraní vašeho obchodu.

Konfigurace jazyků

Po instalaci jazykových balíčků je potřeba je aktivovat. To se provádí v sekci 'Systém' -> 'Lokalizace' -> 'Jazyky'. Zde můžete přidat nový jazyk, vyplnit potřebné informace jako je název jazyka, kód jazyka, a lokále. Důležité je správně nastavit jazyk, který bude použit ve frontendu i backendu obchodu.

Přidání jazyka do obchodu

Dalším krokem je přidání jazyka do vašeho obchodu. To umožní zákazníkům vybrat si preferovaný jazyk při prohlížení vašeho obchodu. V sekci 'Systém' -> 'Nastavení' vyberte svůj obchod a přejděte na kartu 'Lokalizace'. Zde můžete nastavit, které jazyky budou dostupné v rozbalovacím menu na frontendu.

Překlad obsahu

S instalací nových jazyků přichází také potřeba přeložit obsah vašeho obchodu. To zahrnuje popisky produktů, kategorie, stránky s informacemi a další. OpenCart umožňuje snadno překládat tento obsah přímo v administrativním rozhraní. Je důležité věnovat pozornost detailům a zajistit, aby byl překlad přesný a profesionální.

Úprava měn a jednotek

Pro kompletní lokalizaci je také potřeba nastavit měny a jednotky měření podle regionu, na který se jazyk vztahuje. V OpenCart můžete v sekci 'Systém' -> 'Lokalizace' -> 'Měny' přidat a konfigurovat různé měny. Podobně můžete v 'Jednotkách délky' a 'Jednotkách hmotnosti' upravit jednotky, aby odpovídaly lokálním zvyklostem.

Vytvoření multijazyčného obchodu v OpenCart tedy vyžaduje pečlivou přípravu a pozornost k detailům. Správným nastavením jazyků, překladem obsahu a lokalizací můžete svůj obchod otevřít novým trhům a zvýšit jeho dostupnost pro zákazníky z různých jazykových oblastí. Sledujte tyto kroky a vaše podnikání bude na cestě k mezinárodnímu úspěchu.