Košík je prázdný

OpenCart je oblíbená e-commerce platforma, která umožňuje obchodníkům snadno spravovat svůj online obchod. Jednou z jejích užitečných funkcí je podpora více měn, která umožňuje zákazníkům nakupovat v jejich preferované měně. Nastavení této funkce může zlepšit uživatelskou zkušenost a zvýšit prodej. V tomto článku si ukážeme, jak na OpenCartu nastavit více měn krok za krokem.

Krok 1: Přístup do administrace

Prvním krokem je přihlášení do administrátorského rozhraní OpenCartu. Po přihlášení klikněte v hlavním menu na „Systém“ a vyberte „Lokalizace“. V rozbalovacím menu následně klikněte na „Měny“.

Krok 2: Přidání nové měny

V sekci Měny uvidíte seznam již nastavených měn. Pro přidání nové měny klikněte v pravém horním rohu na tlačítko „Přidat novou“. Zadáte potřebné údaje o měně, jako jsou kód měny (např. EUR pro euro), symbol měny, kurz vůči výchozí měně a formát zobrazení. Nezapomeňte také nastavit, zda bude měna automaticky aktualizována.

Krok 3: Nastavení měny jako výchozí

Pokud chcete, aby byla nově přidaná měna výchozí měnou vašeho obchodu, musíte ji nastavit v systémových nastaveních. To provedete kliknutím na „Systém“ > „Nastavení“ a vyberete svůj obchod. V záložce „Místní“ najdete možnost „Měna“ a z rozevíracího menu vyberete nově přidanou měnu jako výchozí.

Krok 4: Aktualizace kurzů měn

Je důležité pravidelně aktualizovat kurzy měn, aby odrážely aktuální finanční trh. OpenCart umožňuje automatickou aktualizaci kurzů měn prostřednictvím externích služeb. Tuto funkci najdete v nastavení měny, kde můžete nastavit automatické aktualizace.

Jak ověřit správné fungování

Po nastavení více měn je dobré ověřit, že vše funguje, jak má. Otevřete svůj obchod jako zákazník a vyzkoušejte, zda můžete mezi měnami přepínat a zda se ceny a kurzy správně aktualizují.

Nastavení více měn v OpenCartu není složité a může výrazně přispět k internacionalizaci vašeho obchodu. S touto funkcí poskytnete svým zákazníkům lepší nakupovací zážitek a zvýšíte své šance na úspěch na globálním trhu.