Košík je prázdný

OpenCart je oblíbený a flexibilní systém pro správu obsahu (CMS) zaměřený především na e-commerce projekty. Díky své přizpůsobivosti a široké škále dostupných rozšíření umožňuje uživatelům snadno vytvářet a spravovat své internetové obchody. Jednou z klíčových funkcí, kterou mnoho uživatelů OpenCart ocení, je možnost přidání vlastních stránek do jejich webu. Vlastní stránky mohou sloužit k prezentaci různých typů obsahu, jako jsou informace o firmě, časté dotazy (FAQ), kontaktní formuláře a mnoho dalšího. V následujícím článku se dozvíte, jak můžete vytvořit vlastní stránky ve vašem e-shopu na platformě OpenCart.

1. Přihlášení do administrátorského rozhraní

Prvním krokem je přihlášení do administrátorského rozhraní vašeho webu na OpenCart. To obvykle vyžaduje zadání URL adresy vašeho obchodu s příponou /admin. Po zadání přihlašovacích údajů budete přesměrováni do hlavního panelu administrace.

2. Použití Správce informací

Pro přidání vlastních stránek v OpenCart můžete využít modul "Správce informací". Tento nástroj naleznete v menu "Katalog" -> "Informace". Zde můžete spravovat existující stránky nebo přidat nové. Klikněte na tlačítko "Přidat nový" pro vytvoření nové stránky.

3. Vytvoření obsahu stránky

V rozhraní pro vytvoření nové stránky budete muset zadat několik důležitých informací:

  • Název stránky: Zde zadejte název vaší stránky, který se bude zobrazovat jako odkaz v menu nebo na jiných místech vašeho webu.
  • SEO URL: Pro lepší pozicování ve vyhledávačích doporučujeme nastavit SEO URL, která by měla odpovídat názvu stránky a být snadno čitelná.
  • Obsah: V této části vložte obsah vaší stránky. Můžete zde používat HTML tagy pro formátování textu, vkládání obrázků nebo videí.

Po dokončení nastavení nezapomeňte uložit vaši práci kliknutím na tlačítko "Uložit" v pravém horním rohu.

4. Začlenění stránky do menu

Po vytvoření stránky možná budete chtít, aby byla dostupná z hlavního menu vašeho obchodu. Toho můžete dosáhnout přidáním odkazu na vaši novou stránku v sekci "Design" -> "Menu". Zde můžete určit, kde přesně se má odkaz na novou stránku zobrazit.

5. Testování a revize

Po začlenění stránky do vašeho webu je důležité provést důkladný test. Ověřte, že stránka správně funguje na různých zařízeních a ve všech hlavních prohlížečích. Také se ujistěte, že obsah je správně formátován a snadno čitelný.

Vytvoření vlastních stránek v OpenCart není složité a umožní vám rozšířit funkčnost vašeho e-shopu. S trochou praxe a experimentování můžete začít vytvářet stránky, které přilákají více návštěvníků a zvýší angažovanost vašich stávajících i nových zákazníků.