Košík je prázdný

V dnešním digitálním světě je důležité, aby vaše e-maily dorazily do inboxu vašich příjemců, a ne do složky se spamem. Certifikace odesílatele pro Gmail může výrazně zlepšit doručitelnost vašich e-mailů. Tento článek vám představí klíčové kroky, jak dosáhnout certifikace odesílatele pro Gmail, a zvýšit tak vaši e-mailovou reputaci.

Požadavky pro získání certifikace

Než začnete s procesem získávání certifikace, je důležité zajistit, že splňujete základní požadavky. Gmail vyžaduje, abyste měli dobrou reputaci odesílatele a nízkou míru stížností na spam. Dále je nutné mít správně nastavené DNS záznamy, včetně SPF (Sender Policy Framework), DKIM (DomainKeys Identified Mail) a DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance).

Krok 1: Ověření vlastnictví domény

Prvním krokem je ověření vlastnictví vaší e-mailové domény u Google. To můžete provést přidáním TXT záznamu do DNS nastavení vaší domény, což Google poskytne přes Google Search Console nebo přímo přes Gmail Postmaster Tools.

Krok 2: Nastavení a ověření SPF, DKIM a DMARC

Nastavení SPF, DKIM a DMARC je klíčové pro zvýšení důvěryhodnosti vašich e-mailů. Tyto záznamy pomáhají ověřit, že e-maily jsou odesílány z oprávněného zdroje a nejsou falšované. Každý z těchto záznamů má své specifické nastavení a musí být přidán do DNS vaší domény.

Krok 3: Používání Gmail Postmaster Tools

Gmail Postmaster Tools poskytuje odesílatelům e-mailů nástroje a analýzy k monitorování a zlepšování reputace jejich odesílání. Po ověření vlastnictví domény můžete tyto nástroje využívat k sledování vaší reputace, míry doručení do inboxu a stížností na spam.

Správa vaší e-mailové reputace

Udržování dobré e-mailové reputace je neustálý proces. Pravidelně monitorujte své statistiky doručování a stížnosti na spam. Důležité je také sledovat otevírací míry a interakce s vašimi e-maily, abyste zajistili, že vaše obsah je relevantní a angažující pro vaše příjemce.

Zlepšování doručitelnosti e-mailů

Kromě technických nastavení je důležité zvážit i obsah vašich e-mailů. Zajistěte, aby vaše e-maily nepoužívaly klamavé předměty, a že obsah je v souladu s očekáváními vašich příjemců. Pravidelně aktualizujte svůj seznam příjemců a odstraňujte neaktivní nebo neplatné e-mailové adresy.

Pamatujte, že získání certifikace odesílatele pro Gmail není jednorázový úkol, ale spíše neustálý proces zlepšování a udržování vaší e-mailové reputace. Sledováním výše uvedených kroků a neustálým zlepšováním vašich e-mailových praktik můžete zvýšit efektivitu vaší e-mailové komunikace a zajistit, že vaše zprávy dosáhnou svých příjemců.