Košík je prázdný

V dnešní době, kdy emailová komunikace tvoří základní kámen podnikání i osobní korespondence, je nezbytné zajistit, aby naše zprávy dorazily do příjemcova doručené pošty a nebyly nespravedlivě označeny jako spam. Uživatelé služeb jako Outlook a Hotmail čelí tomuto problému často, proto je důležité znát praktiky, které pomohou vaše emaily udržet mimo spamovou složku.

Používejte autentizační protokoly

SPF (Sender Policy Framework), DKIM (DomainKeys Identified Mail) a DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting, and Conformance) jsou autentizační protokoly, které pomáhají ověřit identitu odesílatele. Implementací těchto protokolů na vaší doméně zvýšíte důvěru emailových služeb ve vaše zprávy.

Vyhněte se použití problematických slov a frází

Některé slova a fráze mohou vyvolat alarm u spamových filtrů. Vyhýbejte se používání vysoce komerčních slov jako „zdarma“, „sleva“ nebo „exkluzivní nabídka“ ve vašem předmětu nebo v těle zprávy.

Optimalizujte svůj seznam příjemců

Udržujte váš seznam příjemců aktuální. Odebírejte uživatele, kteří si vaše emaily dlouhodobě neotevírají, a soustřeďte se na ty, kteří o vaše informace stojí. Vyšší míra interakce může pozitivně ovlivnit vaši reputaci odesílatele.

Zahrňte možnost odhlášení

Zajištění snadného a funkčního odkazu pro odhlášení z odběru je nejen právní požadavek, ale také to může snížit pravděpodobnost, že uživatelé označí váš email jako spam.

Testujte své emaily před odesláním

Používejte nástroje pro testování doručitelnosti emailů, které vám pomohou identifikovat a řešit potenciální problémy před tím, než vaše zprávy skutečně odešlete.

Buďte konzistentní ve frekvenci a kvalitě

Náhlé zvýšení frekvence zasílání nebo pokles kvality obsahu může vést k vyššímu počtu stížností na spam. Držte se konzistentního harmonogramu a ujistěte se, že váš obsah přináší hodnotu vašim příjemcům.

Závěr není slovo, které bychom používali na konci tohoto článku, ale je důležité si uvědomit, že prevence proti označení jako spam vyžaduje neustálou pozornost a adaptabilitu k měnícím se pravidlům emailových služeb. Implementací výše uvedených praktik můžete zvýšit šanci, že vaše emaily dosáhnou svých příjemců tak, jak je zamýšleno.