Košík je prázdný

Broken link building je technika v oblasti SEO (Search Engine Optimization), která spočívá ve vyhledávání nefunkčních odkazů na webových stránkách a nabízení alternativního obsahu webmasterům, kteří tyto odkazy mají. Cílem je nahradit nefunkční odkaz odkazem na vaši stránku. Tato metoda může být velmi účinná pro získání kvalitních zpětných odkazů, které mohou zvýšit vaši viditelnost ve vyhledávačích a přilákat na vaše stránky více návštěvníků.

Vyhledávání nefunkčních odkazů

Prvním krokem je identifikace nefunkčních odkazů. To můžete udělat pomocí nástrojů jako je Ahrefs, SEMrush, nebo Moz, které vám umožní sledovat odkazy vedoucí na neexistující stránky. Další možností je použití Google vyhledávání s operátory jako "site:" spolu s klíčovými slovy, které souvisí s vaším oborem, a vyhledávat chyby 404 na relevantních webových stránkách.

Kontaktování majitelů webů

Jakmile identifikujete nefunkční odkazy, je čas kontaktovat majitele webů. Při psaní e-mailů buďte zdvořilí a přímí. Vysvětlete, že jste na jejich webu našli nefunkční odkaz, a nabídněte jim jako řešení odkaz na svou stránku, který je relevantní a přináší hodnotu jejich čtenářům. Důležité je, aby váš obsah byl skutečně užitečný a relevantní pro odkaz, který nahrazujete.

Vytváření kvalitního obsahu

Aby byla vaše nabídka úspěšná, je zásadní mít na svém webu kvalitní a relevantní obsah, který by mohl sloužit jako dobrá alternativa k původnímu nefunkčnímu odkazu. Měli byste se zaměřit na vytvoření obsahu, který je nejen relevantní, ale i unikátní a přináší čtenářům skutečnou hodnotu.

Sledování a analýza

Po odeslání vašich nabídek je důležité sledovat reakce a zaznamenávat, které strategie a typy obsahu byly nejúspěšnější. Tato analýza vám umožní upravit a vylepšit vaše metody pro budoucí kampaně.

I když je broken link building časově náročnější než některé jiné techniky získávání zpětných odkazů, jeho efektivita v získávání kvalitních zpětných odkazů může být velmi vysoká. Kromě získání cenných odkazů tato metoda také buduje vztahy s ostatními webmastery a přispívá k celkové kvalitě internetu tím, že pomáhá opravovat nefunkční odkazy.