Košík je prázdný

Linkbuilding a email marketing jsou dvě základní strategie digitálního marketingu, které mohou výrazně zvýšit viditelnost vašeho webu a zlepšit vaše podnikání online. Přestože se mohou zdát jako dvě zcela oddělené taktiky, jejich kombinací můžete dosáhnout synergického efektu, který posílí vaše online úsilí. Níže naleznete několik tipů, jak tyto strategie efektivně kombinovat.

Vytváření kvalitního obsahu, který lidé chtějí sdílet

Základem úspěšného linkbuildingu je vytváření hodnotného obsahu, který je natolik zajímavý nebo užitečný, že jej uživatelé chtějí sdílet. Email marketing vám pak umožní tento obsah distribuovat přímo do schránek vašich předplatitelů. Zajistěte, aby obsah, který posíláte prostřednictvím emailů, byl relevantní a přínosný pro vaše cílové publikum. Tím zvýšíte pravděpodobnost, že vaše emaily budou otevřeny a obsah bude sdílen, což může vést ke zvýšení backlinků k vašemu webu.

Použití emailů k podpoře vzájemných odkazů

Můžete také využít email marketing k vybudování vztahů s ostatními weby nebo bloggery ve vašem oboru. Nabídněte jim vzájemný obsah nebo odkazy, které mohou být pro obě strany přínosné. Tento přístup nejenže podporuje vytváření backlinků, ale také pomáhá budovat dlouhodobé profesionální vztahy, které mohou být užitečné pro budoucí marketingové kampaně.

Používání emailových kampaní k získávání recenzí a zpětných odkazů

Pokud vaše firma prodává produkty nebo služby, můžete využít email marketing k získání recenzí od zákazníků. V emailu můžete požádat o zpětnou vazbu nebo recenzi na relevantních platformách, které mohou obsahovat odkaz na váš web. Toto je skvělý způsob, jak nejen zlepšit vaše služby na základě zpětné vazby, ale také získat cenné backlinky.

Vytváření exkluzivního obsahu pro předplatitele

Nabídněte předplatitelům vašeho newsletteru exkluzivní obsah, který není dostupný nikde jinde na vašem webu. Tímto způsobem můžete motivovat více lidí k odběru vašeho newsletteru a zároveň posílit vztah s vašimi stávajícími předplatiteli. Když je tento exkluzivní obsah hodnotný a přínosný, zvýší se šance, že vaši předplatitelé budou odkaz na váš web sdílet ve svých vlastních sítích.

Optimalizace emailů pro sociální sdílení

Zahrněte do vašich emailových kampaní tlačítka pro sdílení na sociálních sítích, aby bylo pro příjemce snadné sdílet váš obsah s jejich vlastními sledujícími. Tímto způsobem můžete rozšířit dosah vašeho obsahu a získat další backlinky. Ujistěte se, že vaše emaily jsou vizuálně atraktivní a snadno čitelné na různých zařízeních, což zvyšuje pravděpodobnost, že budou sdíleny.

Integrací linkbuildingu a email marketingu do vaší celkové marketingové strategie můžete výrazně zlepšit online přítomnost vaší značky. Klíčem je vytvářet hodnotný a relevantní obsah, který bude rezonovat s vaším publikem a bude snadno sdílitelný.