Košík je prázdný

Přechod vašeho e-shopu z platformy Shopify na WooCommerce může být klíčovým krokem k větší flexibilitě a přizpůsobení vašeho online obchodu. WooCommerce, otevřený zdrojový plugin pro Wordpress, nabízí rozšířené možnosti správy, vlastního nastavení a integrace. V tomto článku vás provedeme krok za krokem procesem migrace.

Příprava před migrací

Než začnete, je důležité se řádně připravit:

  • Zálohování dat: Ujistěte se, že máte kompletní zálohu vašeho Shopify e-shopu, včetně všech produktů, zákaznických dat a objednávek.
  • Instalace WordPress a WooCommerce: Na vašem hostingovém účtu nainstalujte WordPress a následně přidejte plugin WooCommerce.
  • Revize a úprava WooCommerce: Přizpůsobte si WooCommerce podle vašich potřeb, nastavte měnu, daně, způsoby dopravy a platby.

Migrace dat

Pro migraci dat z Shopify do WooCommerce existují různé metody, včetně ruční migrace a použití pluginů nebo služeb třetích stran.

  • Ruční migrace: Data jako jsou produkty, kategorie, zákaznické informace a objednávky můžete exportovat z Shopify do CSV souborů a následně je importovat do WooCommerce. Tento proces může být časově náročný, ale dává vám plnou kontrolu nad migrací.
  • Použití pluginů nebo služeb třetích stran: Existuje několik pluginů a online služeb, které mohou proces migrace zjednodušit. Tyto nástroje automaticky přenesou vaše data z Shopify do WooCommerce. Mezi oblíbené patří Cart2Cart, LitExtension nebo WP All Import.

Po migraci

Po úspěšném přenosu dat je důležité provést několik kontrolních kroků:

  • Kontrola produktů a kategorií: Ujistěte se, že všechny produkty a kategorie byly správně importovány a jsou řádně zobrazeny.
  • Testování funkčnosti: Otestujte všechny hlavní funkce vašeho e-shopu, včetně procesu objednávky, platby a dopravy.
  • Nastavení přesměrování: Aby se zabránilo problémům se SEO a udržely pozice ve vyhledávačích, nastavte 301 přesměrování pro všechny staré URL adresy.

Tento proces může vyžadovat čas a pečlivost, ale přechod na WooCommerce může přinést větší kontrolu nad vaším online obchodem a otevřít nové možnosti pro jeho rozvoj. Pokud si nejste jisti některými kroky, neváhejte se obrátit na odborníka na WordPress nebo WooCommerce, který vám může s migrací pomoci.