Košík je prázdný

Pokud chcete oslovit širší publikum a expandovat na mezinárodní trhy, nastavení vícejazyčného e-shopu v WooCommerce je klíčové. WooCommerce sám o sobě nenabízí přímo integraci vícejazyčnosti, ale s pomocí pluginů můžete svůj e-shop snadno přizpůsobit pro více jazyků. Následuje několik kroků, jak na to.

Výběr správného pluginu

Prvním krokem je výběr vhodného pluginu. WPML (Wordpress Multilingual Plugin) je jedním z nejpopulárnějších řešení pro vícejazyčné stránky a WooCommerce. Dalšími možnostmi jsou Polylang nebo Weglot. Každý z těchto pluginů má své specifické vlastnosti a cenové plány, takže vyberte ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám.

Instalace a aktivace pluginu

Po výběru pluginu ho nainstalujte a aktivujte ve vašem WordPress dashboardu. Většina pluginů pro vícejazyčnost má intuitivní průvodce nastavením, který vám pomůže s konfigurací základních nastavení.

Nastavení jazyků

V nastavení pluginu přidejte jazyky, ve kterých chcete, aby byl váš e-shop dostupný. Můžete nastavit primární jazyk a poté přidat další jazyky, do kterých chcete svůj obsah přeložit.

Překlad obsahu

S pluginem nainstalovaným a jazyky nastavenými můžete začít překládat svůj obsah. To zahrnuje produkty, kategorie, popisky, stránky a příspěvky. Většina pluginů nabízí ruční překlad nebo integraci s automatickými překladovými službami. Při překládání nezapomeňte na SEO aspekty, jako jsou titulky, popisy a URL adresy pro každý jazyk.

Konfigurace měn

Pokud plánujete prodávat produkty v různých zemích, může být vhodné nabízet ceny v různých měnách. Některé pluginy pro vícejazyčnost nabízí i tuto funkci nebo můžete použít další plugin speciálně pro více měn.

Testování

Před spuštěním vícejazyčného e-shopu důkladně otestujte celou stránku. Zkontrolujte, zda jsou všechny texty správně přeloženy, zda funguje přepínání mezi jazyky a zda jsou ceny správně zobrazeny v různých měnách. Nezapomeňte také otestovat chování na různých zařízeních a v různých prohlížečích.

Podpora a aktualizace

Udržujte svůj e-shop aktualizovaný a nezapomínejte pravidelně aktualizovat i plugin pro vícejazyčnost a jeho překlady. Pokud narazíte na jakékoli problémy, neváhejte kontaktovat podporu vybraného pluginu.

Přechod na vícejazyčný e-shop může být náročný, ale s těmito kroky a správným nástrojem se můžete snadno rozšířit na mezinárodní trhy a oslovit více zákazníků, což může významně přispět k růstu vašeho podnikání.