Košík je prázdný

WooCommerce je oblíbený e-commerce plugin pro Wordpress, který umožňuje uživatelům snadno spravovat online obchod. Jednou z klíčových funkcí WooCommerce jsou emailové notifikace, které se automaticky posílají zákazníkům i správcům obchodu při různých akcích, jako jsou nové objednávky, dokončení objednávky či změna stavu objednávky. Přizpůsobení těchto emailů tak, aby odrážely značku vašeho obchodu, může výrazně přispět k lepšímu zákaznickému zážitku. Následují kroky, které vám pomohou vytvořit vlastní šablony emailů pro WooCommerce.

Pochopení standardních šablon emailů

WooCommerce poskytuje soubor standardních šablon pro různé typy emailových notifikací. Tyto šablony naleznete ve složce woocommerce/templates/emails vaší instalace WordPress. Je důležité si tyto šablony prohlédnout, abyste pochopili, jak jsou strukturovány, a identifikovali, které části chcete přizpůsobit.

Vytvoření dětského tématu

Před jakýmikoli úpravami je doporučeno vytvořit dětské téma (child theme) vašeho aktivního WordPress tématu. Tímto způsobem zajistíte, že vaše úpravy nebudou přepsány při aktualizaci hlavního tématu.

Kopírování šablon do dětského tématu

Vyberte šablonu emailu, kterou chcete upravit, a zkopírujte ji do složky vašeho dětského tématu. Struktura složky by měla vypadat nějak takto: vaše-dětské-téma/woocommerce/emails. Tímto způsobem WooCommerce automaticky použije vaši upravenou šablonu místo standardní.

Úprava šablon emailů

Po zkopírování šablony do dětského tématu můžete začít s úpravami. Můžete upravit HTML strukturu, přidat vlastní CSS styly nebo změnit texty. Pro přidání vlastních stylů je dobré vytvořit samostatný CSS soubor ve vašem dětském tématu a odkázat na něj v emailové šabloně.

Testování vašich šablon

Po dokončení úprav je důležité vaše nové šablony otestovat, abyste se ujistili, že vypadají a fungují podle očekávání. WooCommerce umožňuje poslat testovací emaily přímo z administračního rozhraní. Měli byste otestovat všechny typy emailů, které jste upravovali, abyste se vyhnuli překvapením.

Použití pluginů pro další přizpůsobení

Pokud nechcete upravovat šablony manuálně, existují pluginy, které vám mohou usnadnit přizpůsobení emailů. Tyto pluginy často nabízejí vizuální editor, kde můžete upravovat vzhled emailů bez nutnosti zasahovat do kódu.

Přizpůsobením emailů z WooCommerce nejen zlepšíte celkový zákaznický zážitek, ale také posílíte identitu vaší značky. S trochou úsilí a kreativity můžete vytvořit emailové notifikace, které budou zákazníky vnímány pozitivně a odliší vás od konkurence.