Košík je prázdný

Před aktualizací

Před zahájením procesu aktualizace je důležité provést několik přípravných kroků, aby byla zajištěna hladká aktualizace bez ztráty dat.

  1. Zálohování webu: Nejdůležitějším krokem je zálohování celého webu, včetně souborů a databáze. Toto můžete udělat ručně prostřednictvím FTP a phpMyAdmin, nebo pomocí pluginu pro zálohování, pokud váš systém správy obsahu (CMS) takový nástroj podporuje.

  2. Aktualizace Joomla: VirtueMart je rozšíření pro Joomla, takže je důležité, aby byl váš systém Joomla aktualizován na nejnovější verzi. Starší verze Joomla mohou být nekompatibilní s novými verzemi VirtueMart.

  3. Kontrola kompatibility doplňků: Pokud používáte jakékoli doplňky nebo šablony třetích stran s VirtueMart, zkontrolujte, zda jsou kompatibilní s verzí VirtueMart, na kterou se chystáte aktualizovat.

Proces aktualizace

Po dokončení přípravných kroků můžete přejít k samotné aktualizaci VirtueMart.

  1. Stažení nejnovější verze VirtueMart: Navštivte oficiální Webové stránky VirtueMart a stáhněte si nejnovější verzi rozšíření.

  2. Nahrání balíčku aktualizace: Přihlaste se do administrátorského rozhraní Joomla a přejděte do Správce rozšíření -> Instalace. Nahrání staženého balíčku můžete provést buď přímo nahráním souboru, nebo zadáním URL odkazu na stažený balíček.

  3. Aktualizace VirtueMart: Po nahrání balíčku by měla aktualizace VirtueMart proběhnout automaticky. Postupujte podle veškerých instrukcí na obrazovce až do dokončení procesu.

  4. Kontrola webu po aktualizaci: Po dokončení aktualizace pečlivě prozkoumejte váš web a zkontrolujte, zda vše funguje, jak má. Zkontrolujte zejména funkčnost obchodu, produktové stránky a proces objednávky.

  5. Aktualizace a testování doplňků: Pokud jste před aktualizací používali jakékoli doplňky nebo vlastní úpravy, ujistěte se, že jsou stále kompatibilní a funkční. V případě potřeby je aktualizujte nebo upravte.

Důležité upozornění

Aktualizace hlavního rozšíření, jako je VirtueMart, může přinést značné změny nejen v samotném rozšíření, ale i v jeho interakci s Joomla a dalšími doplňky. Je důležité postupovat opatrně a vždy mít k dispozici aktuální zálohu, abyste mohli v případě problémů web obnovit do původního stavu.

Nakonec, pokud narazíte na jakékoli problémy během aktualizace nebo poté, neváhejte vyhledat podporu na fórech VirtueMart nebo u profesionálních vývojářů specializujících se na Joomla a VirtueMart. Jejich zkušenosti a znalosti vám mohou pomoci překonat potenciální obtíže.