Košík je prázdný

Pokud provozujete web pro dospělé a zjistíte, že vaše stránka začala ztrácet pozice ve výsledcích vyhledávání Google, je možné, že jste se stali obětí algoritmické penalizace. Tyto penalizace mohou mít značný dopad na váš provoz a celkovou viditelnost na internetu. Avšak, existují kroky, které můžete podniknout k nápravě situace.

Revize a optimalizace obsahu

  • Zkontrolujte kvalitu obsahu: Ujistěte se, že váš obsah je vysoké kvality, relevantní a přináší hodnotu vašim návštěvníkům. Google preferuje stránky, které poskytují užitečné a informačně bohaté obsahy.
  • Odstraňte nebo aktualizujte slabý obsah: Pokud váš web obsahuje stránky s málo nebo žádným originálním obsahem, zvažte jejich odstranění nebo významnou aktualizaci.
  • Zamezte duplicitnímu obsahu: Ujistěte se, že každá stránka na vašem webu je jedinečná a neobsahuje duplicitní obsah, který by mohl být nalezen jinde na vašem webu nebo na internetu.

Technická SEO a uživatelská zkušenost

  • Zlepšete rychlost načítání stránky: Google preferuje weby, které se načítají rychle, jak na desktopu, tak na mobilních zařízeních. Použijte nástroje jako Google PageSpeed Insights pro analýzu a doporučení ke zlepšení.
  • Optimalizujte pro mobilní zařízení: Ujistěte se, že váš web je plně responzivní a optimalizovaný pro mobilní zařízení. Google používá mobile-first indexování, což znamená, že hodnotí mobilní verzi vašeho webu pro indexování a hodnocení.
  • Zlepšete strukturu webu a interní odkazování: Ujistěte se, že váš web má logickou strukturu a dobře organizované interní odkazování, které pomáhá Google lépe rozumět a indexovat vaše stránky.

Získejte kvalitní zpětné odkazy

  • Budujte kvalitní zpětné odkazy: Zpětné odkazy od respektovaných a relevantních zdrojů mohou zlepšit vaši důvěryhodnost a autoritu v očích Googlu. Zaměřte se na přirozený zisk zpětných odkazů místo na nákup nebo výměnu odkazů.

Dodržujte směrnice pro webmastery Google

  • Revidujte směrnice pro webmastery: Ujistěte se, že váš web plně dodržuje směrnice pro webmastery od Google. To zahrnuje vyhýbání se technikám, jako je skrývání obsahu nebo keyword stuffing, které by mohly vést k penalizaci.

Pravidelně monitorujte svůj web

  • Použijte Google Search Console: Pravidelně kontrolujte svůj účet v Google Search Console, abyste zjistili, zda neexistují nějaké bezpečnostní problémy, manuální akce nebo problémy s indexací, které by mohly ovlivnit vaše hodnocení.

Aktivní řešení problémů

  • Odpovídejte na penalizace: Pokud jste obdrželi oznámení o manuální akci od Googlu, postupujte podle poskytnutých pokynů k odstranění problému a podávejte žádosti o opětovné zvážení po provedení potřebných změn.

Vedle těchto kroků je důležité udržovat se v obraze o nejnovějších trendech a změnách v algoritmech vyhledávačů, aby bylo možné proaktivně reagovat a udržovat si konkurenční výhodu.