Košík je prázdný

Bílá obrazovka smrti, známá také jako WSOD, je termín používaný k popisu situace, kdy Webová stránka nezobrazuje žádný obsah, pouze čistě bílou obrazovku. Tento jev je často spojen s chybami v PHP kódu nebo problémy s konfigurací serveru, které zabraňují správnému načtení stránky.

Příčiny WSOD

WSOD může být způsoben řadou faktorů, včetně, ale nejen, chyb v PHP skriptech, vyčerpání alokované paměti PHP, problémů s databázovým připojením, nekompatibilních pluginů nebo témat ve WordPressu, nebo chyb v konfiguračních souborech serveru. Identifikace konkrétní příčiny může být složitá, protože obrazovka nezobrazuje žádné chybové zprávy nebo vodítka, která by vedla k jejímu rozpoznání a následné opravě.

Jak se s WSOD vypořádat

1. Zapnutí ladění chyb v PHP: Jedním z prvních kroků při řešení WSOD je zapnutí ladění chyb v PHP, což může odhalit skryté chybové zprávy. To lze obvykle provést úpravou souboru php.ini nebo přidáním kódu do souboru .htaccess na vašem serveru.

2. Kontrola logů serveru: Serverové logy mohou obsahovat záznamy o chybách, které vedly k WSOD. Tyto logy poskytují cenné informace pro diagnostiku problému.

3. Deaktivace pluginů a témat: Pokud je WSOD způsoben konfliktem pluginu nebo tématu, deaktivace všech pluginů a přechod na výchozí téma může pomoci identifikovat zdroj problému.

4. Zvýšení limitu paměti PHP: Někdy může být WSOD způsoben nedostatkem paměti pro provádění skriptů. Zvýšení limitu paměti v konfiguračním souboru php.ini může problém vyřešit.

5. Obnova zálohy: Pokud žádná z výše uvedených metod nepomůže, obnovení webu ze zálohy může být poslední možností.

Bílá obrazovka smrti může být frustrující problém, ale s systematickým přístupem k diagnostice a opravě je možné ji vyřešit. Důležité je zachovat klid a postupovat metodicky, abyste minimalizovali dopad na dostupnost vašeho webu.