Košík je prázdný

Wordpress je jedním z nejoblíbenějších systémů pro správu obsahu (CMS) na světě. Používá se nejen pro tvorbu a správu digitálního obsahu, ale i pro efektivní vytváření tiskových materiálů. V tomto článku se zaměříme na to, jak optimalizovat WordPress pro tisk a jak vytvořit vlastní tiskové materiály, aby byly co nejatraktivnější a nejeffektivnější.

Optimalizace WordPressu pro tisk

1. Výběr vhodného tématu

Prvním krokem k optimalizaci WordPressu pro tisk je výběr tématu, které je přátelské k tisku. Hledejte téma, které podporuje čistý a minimalistický design, s možností snadno upravit styly pro tisk přes CSS.

2. Použití pluginů pro tisk

Existuje několik pluginů, které mohou usnadnit tisk obsahu z WordPressu. Pluginy jako 'Print, PDF, Email by PrintFriendly' nebo 'WP-Print' přidávají funkci tisku na vaše Webové stránky, umožňující uživatelům vytisknout články a stránky bez nadbytečných prvků webdesignu.

3. Úprava CSS pro tisk

Pro maximalizaci čitelnosti a estetiky tiskových materiálů je důležité přizpůsobit CSS pro tisk. To znamená odstranění všech prvků, které nejsou potřebné pro tisk (např. navigační lišty, reklamy), a optimalizaci velikosti písma a řádkování.

Vytváření vlastních tiskových materiálů v WordPressu

1. Použití přizpůsobených příspěvkových typů

Pro vytváření specifických tiskových materiálů, jako jsou letáky, brožury, nebo vizitky, můžete využít přizpůsobené příspěvkové typy (Custom Post Types). To vám umožní vytvořit specifické šablony pro různé typy tiskových materiálů.

2. Integrace s externími designovými nástroji

Pro pokročilé designové úpravy můžete svůj WordPress integrovat s externími designovými nástroji, jako je Adobe InDesign nebo Canva. To vám umožní vytvořit profesionálně vypadající tiskové materiály, které poté můžete importovat zpět do WordPressu pro distribuci nebo tisk.

3. Automatizace procesu tisku

Pro efektivnější vytváření tiskových materiálů můžete využít pluginy pro automatizaci, které integrují WordPress s tiskovými službami. Tím můžete snížit čas strávený manuálním přenosem souborů do tiskových služeb a zautomatizovat proces objednávání tisku.

 

Optimalizace WordPressu pro tisk a vytváření vlastních tiskových materiálů vyžaduje pečlivý výběr témat a pluginů, stejně jako upravení stylů pro tisk. Využitím přizpůsobených příspěvkových typů a integrací s externími designovými nástroji můžete vytvořit atraktivní a efektivní tiskové materiály, které budou odrážet kvalitu a profesionalitu vaší značky. S automatizací procesu tisku pak můžete ušetřit čas i peníze a soustředit se na to, co děláte nejlépe - vytváření kvalitního obsahu pro vaše čtenáře.