Košík je prázdný

Blade servery představují klíčovou komponentu moderních datových center díky své schopnosti minimalizovat fyzické rozměry a maximalizovat výkonovou efektivitu. Tyto servery, vyznačující se svou kompaktností a vysokou hustotou výpočetního výkonu, nabízejí optimalizované řešení pro řadu podnikových aplikací a workloadů. V roce 2023 se na trhu objevilo několik předních výrobců, kteří se odlišují svou technologickou inovací, výkonností a kvalitou služeb. V tomto článku poskytneme podrobný přehled těchto klíčových hráčů.

Hewlett Packard Enterprise (HPE)

HPE patří mezi vedoucí výrobce blade serverů s dlouholetou tradicí inovací v této oblasti. Jejich řada HPE BladeSystem nabízí flexibilní a škálovatelné řešení pro podniky všech velikostí. Díky své modulární architektuře umožňuje efektivní správu zdrojů a optimalizaci výkonu, čímž snižuje celkové provozní náklady.

Dell EMC

Dell EMC, člen rodiny technologických společností Dell Technologies, je dalším klíčovým hráčem na trhu blade serverů. Jejich produktová řada PowerEdge blade serverů je známá vysokou výkonností, bezpečností a snadnou správou. Tyto servery jsou navrženy tak, aby zvládly náročné workloady a byly kompatibilní s širokou škálou softwarových a hardwarových řešení.

Cisco Systems

Cisco nabízí řadu blade serverů Unified Computing System (UCS), které jsou zaměřeny na integraci výpočetních, síťových a úložných zdrojů do jediného, efektivně spravovaného systému. Cisco UCS se vyznačuje svou vysokou flexibilitou a škálovatelností, což zákazníkům umožňuje rychle reagovat na měnící se požadavky podnikání.

Lenovo

Lenovo, s jejich ThinkSystem blade servery, klade důraz na vysokou výkonnost, energetickou efektivitu a spolehlivost. Tyto servery jsou navrženy pro zpracování velkých objemů dat a komplexních aplikací s minimálními latencemi. Lenovo také nabízí komplexní portfólio řešení pro správu datových center, která umožňují jednoduchou a efektivní správu infrastruktury.

Fujitsu

Fujitsu přináší na trh řadu PRIMERGY blade serverů, které jsou určeny pro podnikové zákazníky hledající vyvážený výkon, spolehlivost a efektivitu. Tyto servery jsou ideální pro virtualizaci, Cloud computing a další náročné aplikace. Fujitsu se zaměřuje na inovace, které snižují energetickou spotřebu a celkovou uhlíkovou stopu datových center.

 

V roce 2023 představují HPE, Dell EMC, Cisco, Lenovo a Fujitsu klíčové výrobce blade serverů, kteří nabízejí řešení splňující širokou škálu podnikových potřeb. Volba správného výrobce a modelu serveru závisí na konkrétních požadavcích podniku, včetně výkonu, škálovatelnosti, správy a celkových nákladů na vlastnictví. S rostoucím důrazem na efektivitu, flexibilitu a bezpečnost, je důležité pečlivě zvážit všechny dostupné možnosti před investicí do blade serverové infrastruktury.