Košík je prázdný

Blade servery představují v moderních datacentrech klíčovou složku z důvodu jejich vysoké hustoty, efektivity a škálovatelnosti. Aby bylo možné tyto servery efektivně spravovat, vyžaduje to použití specializovaného softwaru. V tomto článku se podíváme na několik nejpoužívanějších softwarových nástrojů pro správu blade serverů, jejich klíčové vlastnosti, a jak mohou usnadnit práci správcům IT infrastruktur.

HP OneView

HP OneView je komplexní řešení pro správu serverů, úložišť a sítí od společnosti Hewlett Packard Enterprise. Nabízí jednotnou konzolu pro správu všech aspektů vaší infrastruktury. OneView umožňuje automatizaci řady úloh, včetně nasazení serverů, aktualizací firmware a konfigurace sítí. Tento nástroj využívá šablonový přístup, což umožňuje rychlé nasazení a konzistentní konfiguraci prostředků.

Dell EMC OpenManage

Dell EMC OpenManage je sada softwarových nástrojů určených pro správu serverových řešení Dell. Zahrnuje komponenty pro monitorování stavu serverů, aktualizace firmware, konfiguraci hardwaru a správu virtuálních disků. OpenManage Integration for VMware vCenter je specifický modul, který umožňuje správu Dell serverů přímo z konzole VMware vCenter, což zjednodušuje správu ve virtualizovaných prostředích.

IBM Systems Director

IBM Systems Director je platforma pro správu serverů, úložišť a síťových komponent v datových centrech. Nabízí rozsáhlé možnosti pro monitorování, konfiguraci a řízení systémových zdrojů. Systems Director podporuje různé typy hardwaru, včetně blade serverů, a umožňuje integraci s dalšími IBM řešeními, jako je Tivoli.

Cisco UCS Manager

Cisco UCS Manager poskytuje centralizovanou správu pro Cisco Unified Computing System (UCS), což je integrovaná Infrastruktura, která kombinuje computing, networking a úložiště. UCS Manager umožňuje správcům efektivně spravovat všechny aspekty jejich UCS prostředí, včetně blade serverů, rack serverů a sítí. Díky své integrované architektuře umožňuje UCS Manager snižování provozních nákladů a zjednodušení správy infrastruktury.

Význam integrace a automatizace

Integrace s existujícími systémy pro monitorování a řízení, jako jsou VMware vCenter nebo Microsoft System Center, je klíčová pro zjednodušení správy a zvyšování efektivity. Automatizace rutinních úloh, jako je nasazení serverů, aktualizace firmware a konfigurace sítí, může výrazně snížit riziko lidské chyby a uvolnit IT personál pro strategické projekty.

 

Správa blade serverů je komplexní úkol, který vyžaduje použití efektivních nástrojů. Výběr správného softwaru závisí na konkrétních potřebách organizace, existující IT infrastruktuře a preferovaných platformách. Využití integrovaných a automatizovaných nástrojů může výrazně zlepšit efektivitu správy a operací v datacentrech.