Košík je prázdný

Brand Indicators for Message Identification (BIMI) je nový standard, který má za cíl zvýšit bezpečnost a důvěru v emailovou komunikaci tím, že umožňuje organizacím zobrazovat své logo přímo v klientovi přijímajícího uživatele. Tato technologie poskytuje vizuální ověření totožnosti odesílatele, což usnadňuje uživatelům rozpoznání legitimních emailů od podvodných. Využívá již existujících standardů ověření emailů, jako jsou SPF, DKIM a DMARC, a přidává další vrstvu důvěry prostřednictvím vizuální identifikace.

Jak BIMI funguje

BIMI pracuje tím, že umožňuje doménám, které splňují určité bezpečnostní standardy, publikovat speciální DNS záznam. Tento záznam obsahuje odkaz na místo, kde je uloženo logo organizace ve formátu SVG. Když emailový klient přijme zprávu z domény, která má BIMI záznam, ověří, zda email splňuje standardy DMARC na úrovni politiky "reject" nebo "quarantine". Pokud email tyto kontroly prochází, klient může zobrazit logo odesílatele u zprávy, což uživateli signalizuje, že email pochází z ověřeného a důvěryhodného zdroje.

Výhody BIMI pro organizace

  • Zvýšení důvěry a bezpečnosti: Logo jako vizuální identifikátor pomáhá zvyšovat důvěru uživatelů v autenticitu přijímaných emailů.
  • Lepší rozpoznatelnost značky: Zobrazování loga v inboxu přispívá k lepší viditelnosti značky a její rozpoznatelnosti.
  • Podpora bezpečnostních praxí: Implementace BIMI motivuje organizace k dodržování nejlepších praxí v oblasti bezpečnosti emailů, jako je nastavení a správná konfigurace SPF, DKIM a DMARC.

Implementace BIMI

Implementace BIMI vyžaduje několik kroků:

  1. Zajištění, že emailová komunikace splňuje standardy SPF, DKIM a DMARC: BIMI vyžaduje, aby emaily procházely ověřením těmito technologiemi.
  2. Příprava loga ve formátu SVG: Logo musí splňovat specifikace BIMI, včetně požadavků na velikost a formát.
  3. Publikování BIMI záznamu v DNS: Tento záznam obsahuje odkaz na logo a další relevantní informace potřebné pro jeho zobrazení.
  4. Testování a sledování: Po implementaci je důležité monitorovat doručování emailů a reakce emailových klientů na BIMI záznamy.

Výzvy a omezení

Přestože BIMI nabízí řadu výhod, existují také výzvy a omezení, které je třeba zvážit. Ne všechny emailové služby aktuálně podporují BIMI, a proto nemusí být logo zobrazeno všem uživatelům. Další potenciální výzvou je přísnost požadavků na bezpečnostní standardy, které mohou být pro některé organizace obtížně splnitelné.

 

BIMI představuje slibnou cestu, jak zvýšit důvěru a bezpečnost v emailové komunikaci prostřednictvím vizuální identifikace. Implementací tohoto standardu mohou organizace nejen posílit důvěru v jejich komunikaci, ale také zlepšit rozpoznatelnost své značky. Avšak úspěch této technologie bude záviset na širší adopci a podpoře ze strany emailových služeb a klientů.