Košík je prázdný

V digitálním marketingu je výběr správné platformy pro propagaci webu klíčovým krokem k dosažení cílového publika a zvýšení online přítomnosti. LinkedIn a Xing jsou dvě přední sociální sítě zaměřené na profesionální komunitu a obchodní networking. V tomto článku se podíváme na obě platformy z hlediska propagace webu, aby bylo možné určit, která z nich je pro vaše podnikání vhodnější.

Funkce a cílová skupina

LinkedIn je celosvětově uznávaná platforma s více než 700 miliony uživatelů, která slouží k navazování profesionálních kontaktů, sdílení obsahu a propagaci podnikání. Je ideální pro B2B (business-to-business) marketing a efektivní v dosahování mezinárodních profesionálních sítí. LinkedIn poskytuje širokou škálu nástrojů pro marketing a reklamu, včetně možností placeného cílení podle průmyslu, velikosti společnosti, pracovní pozice a dalších demografických údajů.

Xing, převážně populární v německy mluvících zemích jako je Německo, Rakousko a Švýcarsko, má přibližně 16 milionů uživatelů. Tato platforma je podobně zaměřena na profesionální networking, nabízí ale lokalizovanější přístup s důrazem na specifické trhy. Pro podniky cílící na tyto geografické oblasti může Xing nabídnout přesnější dosah a angažovanost.

Propagační strategie

LinkedIn:

  • Obsahový marketing: Publikování původního obsahu, článků a studií případů na LinkedIn může zvýšit viditelnost vašeho webu a pozici vašeho brandu jako autority ve vašem odvětví.
  • LinkedIn Ads: Možnost placených reklam umožňuje přesné cílení dle odvětví, funkce, umístění a dalších faktorů, což zvyšuje efektivitu kampaní.
  • Síťování a interakce: Aktivní účast v profesionálních skupinách a diskuzích může pomoci navázat cenné kontakty a zvýšit návštěvnost webu.

Xing:

  • Lokalizovaný marketing: Pro firmy cílící na německy mluvící trhy nabízí Xing speciální nástroje a služby pro efektivní lokalizovaný marketing.
  • Eventy a veletrhy: Xing je silný v podpoře událostí a veletrhů, což může být výhodné pro podniky, které se snaží rozšířit svou přítomnost v konkrétních regionech.
  • Reklama a sponzorovaný obsah: I na Xingu existují možnosti pro placenou reklamu, které umožňují cílení na specifickou demografii v rámci platformy.

Výběr vhodné platformy

Výběr mezi LinkedInem a Xingem by měl záviset na vašich konkrétních podnikatelských cílech a geografickém zaměření. LinkedIn nabízí širší globální dosah a je vhodnější pro firmy s mezinárodní orientací nebo pro ty, které se zaměřují na B2B trh. Na druhé straně, pokud je vaším cílem oslovit specificky německy mluvící trh nebo využít lokalizované marketingové strategie, může být Xing efektivnější volbou.

 

Propagace webu na profesionálních sociálních sítích jako LinkedIn nebo Xing vyžaduje strategický přístup, který zohledňuje specifika vašeho podnikání a cílového trhu. Klíčem k úspěchu je vytvoření kvalitního obsahu, efektivní využití reklamních nástrojů a budování profesionálních vztahů, které podpoří růst vaší online přítomnosti.