Košík je prázdný

Wordpress je jedním z nejpoužívanějších systémů pro správu obsahu (CMS) na světě, a to díky své flexibilitě a uživatelsky přívětivému rozhraní. K úspěchu webových stránek či blogů však není dostatečný pouze kvalitní obsah a atraktivní design. Pro efektivní správu a rozvoj webu je nezbytné sledovat a analyzovat jeho statistiky. WordPress nabízí širokou škálu pluginů, které vám pomohou s tímto úkolem. V tomto článku se podíváme na top pluginy pro statistiky WordPress, které vám poskytnou cenné informace o návštěvnosti a chování uživatelů na vašem webu.

Google Analytics by MonsterInsights

Google Analytics je zlatý standard v oblasti analýzy webu, a plugin MonsterInsights tento nástroj ještě více přibližuje uživatelům WordPressu. Umožňuje snadnou integraci Google Analytics do vašeho webu, aniž byste museli sahat do kódu. Díky němu můžete snadno sledovat návštěvnost, zdroje návštěvníků, chování na stránkách a další klíčové ukazatele přímo z administrace WordPress.

Jetpack

Jetpack je všestranný plugin od vývojářů WordPressu, který kromě bezpečnostních funkcí a optimalizace výkonu nabízí také podrobné statistiky o návštěvnosti webu. Zobrazuje počet zobrazení stránek, unikátní návštěvníky, nejpopulárnější příspěvky a stránky, a zdroje návštěvnosti. Jetpack je ideální pro začínající webmastery, kteří hledají jednoduchý a přitom komplexní nástroj.

WP Statistics

WP Statistics je kompletní balíček pro sledování statistik vašeho WordPress webu, který nevyžaduje použití externích služeb. Nabízí podrobné informace o návštěvnících, včetně jejich geografické polohy, používaných prohlížečů, operačních systémů a odkazujících stránek. WP Statistics umožňuje export dat a vytváření vlastních reportů, což je užitečné pro pokročilou analýzu.

ExactMetrics

ExactMetrics (dříve známý jako Google Analytics Dashboard for WP) je další populární plugin pro integraci Google Analytics s WordPress. Poskytuje uživatelsky přívětivé rozhraní pro zobrazení klíčových statistik přímo v administraci WordPress. Umožňuje sledovat návštěvnost v reálném čase, konverze, výkonnost e-commerce a další.

Slimstat Analytics

Slimstat Analytics je silný a flexibilní plugin pro sledování statistik, který ukládá všechna data přímo na vašem serveru. Nabízí rozsáhlé možnosti filtrování a segmentace dat, včetně sledování výkonu klíčových slov a kampaní. Jeho hlavní výhodou je vysoká úroveň ochrany soukromí, protože data nejsou sdílena s externími servery.

 

Výběr správného pluginu pro statistiky WordPress závisí na vašich specifických potřebách a preferencích. Zda hledáte jednoduché řešení pro základní přehled o návštěvnosti nebo detailní analýzu s pokročilými funkcemi, mezi výše uvedenými pluginy si jistě vyberete ten pravý. Správné využití dat a statistik vám umožní lépe pochopit vaše návštěvníky, optimalizovat obsah a strategie pro dosažení lepších výsledků a růstu vašeho webu na platformě WordPress.