Košík je prázdný

Chyba INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND je běžný problém, s kterým se můžete setkat při používání internetových prohlížečů na operačním systému Windows. Tato chyba může znemožnit přístup k webovým stránkám a způsobit frustraci uživatelů. V tomto článku se podíváme na několik ověřených kroků, které můžete podniknout k vyřešení této chyby.

1. Kontrola připojení k internetu

Prvním krokem je ujistit se, že vaše zařízení je správně připojeno k internetu. Zkuste otevřít jinou webovou stránku nebo použít jiné zařízení připojené ke stejné síti, abyste zjistili, zda problém neleží v připojení k internetu.

2. Vymazání mezipaměti prohlížeče

Někdy může být chyba způsobena poškozenými nebo zastaralými daty v mezipaměti prohlížeče. Vymazání mezipaměti vašeho prohlížeče může problém vyřešit. Postup se může lišit v závislosti na používaném prohlížeči, ale obvykle naleznete tuto možnost v nastavení pod položkou "Soukromí" nebo "Historie prohlížení".

3. Resetování nastavení internetového protokolu (TCP/IP)

Nesprávné nebo poškozené nastavení internetového protokolu může také způsobit chybu INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND. Tyto nastavení můžete obnovit pomocí následujících kroků:

  1. Otevřete příkazový řádek (CMD) s právy administrátora.
  2. Zadejte příkaz netsh int ip reset a stiskněte Enter.
  3. Po dokončení restartujte počítač.

4. Kontrola nastavení Proxy serveru a VPN

Pokud používáte proxy server nebo VPN, zkontrolujte, zda jsou správně nakonfigurovány. Nesprávné nastavení může bránit přístupu k některým webovým stránkám. V nastaveních Windows můžete proxy server vypnout nebo upravit jeho konfiguraci.

5. Obnovení pokročilých nastavení prohlížeče

Většina prohlížečů nabízí možnost obnovit jejich pokročilá nastavení na výchozí hodnoty. Tento krok může vyřešit řadu problémů včetně chyby INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND. Před obnovením doporučujeme zálohovat důležitá data uložená v prohlížeči, jako jsou záložky a hesla.

6. Aktualizace ovladačů síťových adaptérů

Zastaralé nebo poškozené ovladače síťových adaptérů mohou být dalším důvodem, proč se chyba objevuje. Ovladače můžete aktualizovat ručně prostřednictvím Správce zařízení nebo použít software třetích stran k automatické aktualizaci všech ovladačů.

7. Spuštění programu pro odstranění škodlivého softwaru

Malware nebo spyware infekce mohou způsobit různé problémy včetně chyb při přístupu k webovým stránkám. Spusťte důkladnou kontrolu systému pomocí antivirového softwaru nebo Windows Defenderu, abyste se ujistili, že váš systém není infikován.

V případě, že žádný z výše uvedených kroků nepomohl, může být problém specifičtější nebo vyžadovat pokročilejší diagnostiku. V takovém případě doporučujeme kontaktovat technickou podporu Microsoftu nebo zkušeného IT profesionála.