Košík je prázdný

Chybová hláška ERR_CONNECTION_RESET patří mezi běžné problémy, se kterými se uživatelé internetu mohou setkat. Tato chyba znamená, že spojení mezi vaším počítačem a cílovým serverem bylo neočekávaně resetováno během načítání stránky. V důsledku toho váš webový prohlížeč nemůže stránku načíst. Pojďme se podrobněji podívat na hlavní příčiny a možná řešení tohoto problému.

Příčiny chyby ERR_CONNECTION_RESET

  1. Problémy s internetovým připojením: Jednou z nejběžnějších příčin je nestabilní nebo přerušované internetové připojení. Pokud signál není dostatečně silný nebo je připojení nestabilní, může dojít k resetování spojení.

  2. Chybná nastavení síťového hardwaru: Chyby ve fungování routeru, modemu nebo jiného síťového zařízení mohou rovněž způsobit, že spojení bude resetováno.

  3. Software firewall nebo antivirový program: Tyto programy mohou někdy blokovat spojení s určitými webovými stránkami nebo serverem, což může vést k chybě ERR_CONNECTION_RESET.

  4. Konfigurace Proxy serveru nebo VPN: Pokud jsou tyto služby špatně nastaveny nebo pokud dochází k jejich selhání, může to ovlivnit stabilitu spojení s internetem.

  5. Nastavení TCP/IP: Poškození nebo nesprávná konfigurace TCP/IP stacku může způsobit různé síťové problémy, včetně této chyby.

Řešení chyby ERR_CONNECTION_RESET

  1. Restartujte router a modem: Jednoduchý restart těchto zařízení může často problém vyřešit, protože dojde k obnovení síťových spojení.

  2. Kontrola firewallu a antivirového software: Ujistěte se, že váš firewall nebo antivirový program neblokuje spojení s požadovanou webovou stránkou. Pokud ano, zkuste dočasně deaktivovat ochranu a zkontrolujte, zda problém přetrvává.

  3. Ověření nastavení proxy serveru a VPN: Zkontrolujte, zda jsou vaše nastavení proxy nebo VPN správně nakonfigurována. Pokud používáte VPN, zkuste spojení bez ní a ověřte, zda to problém vyřeší.

  4. Resetování TCP/IP: V případě, že problém souvisí s poškozením nebo chybnou konfigurací TCP/IP, může pomoci resetování TCP/IP stacku. To lze provést pomocí příkazové řádky ve Windows.

  5. Využití jiného prohlížeče: Někdy může problém spočívat ve specifické konfiguraci nebo chybě ve webovém prohlížeči. Zkuste otevřít požadovanou stránku v jiném prohlížeči a zkontrolujte, zda se chyba opakuje.

V případě, že ani jedno z uvedených řešení problém nevyřeší, doporučuje se kontaktovat poskytovatele internetových služeb nebo technickou podporu, která by mohla poskytnout další asistenci a poradit, jak postupovat. Většina problémů spojených s chybou ERR_CONNECTION_RESET je řešitelná, a s trochou trpělivosti a zkoušení různých řešení se obvykle podaří obnovit plynulý přístup na internet.