Košík je prázdný

Vývoj a nasazení vlastního klonu ChatGPT je fascinující projekt, který může otevřít dveře k inovativním řešením v oblasti umělé inteligence. Díky API od OpenAI je tento proces přístupnější než kdykoliv předtím. V tomto článku se dozvíte, jak krok za krokem vytvořit a nasadit aplikaci založenou na technologii ChatGPT.

Předpoklady

Než začnete, ujistěte se, že splňujete následující předpoklady:

  • Základní znalosti programovacího jazyka, jako je Python.
  • Účet na platformě OpenAI a přístup k jejich API.
  • Znalost základů práce s cloudovými službami (AWS, GCP, Azure) pro nasazení aplikace.

Krok 1: Registrace a získání API klíče

Prvním krokem je registrace na platformě OpenAI a získání API klíče. Přihlaste se k svému účtu na webu OpenAI a v sekci API klíčů vytvořte nový klíč. Tento klíč umožní vaší aplikaci komunikovat s API OpenAI.

Krok 2: Vývoj aplikace

Pro vývoj aplikace můžete použít libovolný programovací jazyk, ale Python je často preferovaný díky své jednoduchosti a rozsáhlé podpoře pro práci s API. Následuje příklad jednoduchého skriptu, který komunikuje s API ChatGPT:

import openai

openai.api_key = 'váš_api_klíč'

response = openai.Completion.create(
  engine="text-davinci-003",
  prompt="Jaký je váš názor na umělou inteligenci?",
  max_tokens=100
)

print(response.choices[0].text.strip())

Krok 3: Nasazení aplikace

Pro nasazení vaší aplikace můžete využít mnoho cloudových služeb, jako je AWS Lambda, Google Cloud Functions nebo Azure Functions. Tyto platformy umožňují spouštění kódu bez nutnosti spravovat server. Zde je příklad nasazení pomocí AWS Lambda:

  1. Zabalte váš kód a veškeré závislosti do ZIP archivu.
  2. Vytvořte novou Lambda funkci na AWS konzoli a nahrajte svůj ZIP archiv.
  3. Nastavte trigger (spouštěč), který bude vaši funkci aktivovat, například HTTP požadavek přes API Gateway.
  4. Testujte funkci a ujistěte se, že komunikace s OpenAI API probíhá bez problémů.

Bezpečnost a monitoring

Při nasazování aplikace nezapomeňte zvážit bezpečnost a monitoring. Ujistěte se, že váš API klíč je bezpečně uložen a nevystavujte ho ve veřejně přístupném kódu. Využijte také nástroje pro monitoring a logování, abyste mohli sledovat chování aplikace a rychle reagovat na případné problémy.

 

Vývoj a nasazení klonu ChatGPT s OpenAI API může být vzrušujícím projektem, který vám umožní prozkoumat možnosti umělé inteligence. Sledujte nejlepší praktiky pro bezpečnost a monitoring, abyste zajistili hladký chod vaší aplikace. Hodně štěstí!