Košík je prázdný

SSL certifikát (Secure Sockets Layer) je digitální certifikát, který zajišťuje šifrování dat mezi webovým serverem a prohlížečem. Jeho hlavním účelem je zabezpečit výměnu informací a zaručit autenticitu Webové stránky. Díky šifrování SSL certifikát chrání citlivé informace přenášené internetem, jako jsou osobní údaje, hesla nebo platební informace, proti odposlechu a zneužití.

Proč je SSL certifikát důležitý?

  • Zabezpečení dat: SSL certifikát šifruje data posílaná mezi uživatelem a serverem, což minimalizuje riziko jejich odposlechu nebo zneužití.
  • Důvěryhodnost: Webové stránky s SSL certifikátem zobrazují v adresním řádku prohlížeče zámek a často i předponu "https", což zvyšuje důvěru uživatelů v bezpečnost stránky.
  • Lepší umístění ve vyhledávačích: Google a další vyhledávače upřednostňují zabezpečené webové stránky, což může pozitivně ovlivnit jejich pozici ve výsledcích vyhledávání.

Jak získat SSL certifikát pro váš web

  • Výběr typu certifikátu: Existují různé typy SSL certifikátů (např. Domain Validated (DV), Organization Validated (OV), a Extended Validation (EV)) s různými úrovněmi ověření. Vyberte ten, který nejlépe odpovídá vašim potřebám a rozpočtu.
  • Nákup u certifikační autority (CA): SSL certifikáty vydávají certifikační autority. Vyberte si důvěryhodného poskytovatele a zakupte certifikát. Běžní poskytovatelé zahrnují například DigiCert, Let’s Encrypt, Comodo, Symantec a další.
  • Vygenerování CSR: Pro získání certifikátu je nutné na serveru vygenerovat žádost o podepsání certifikátu (CSR). Tento krok obvykle zahrnuje vytvoření privátního klíče a odpovídající veřejné klíče, který bude součástí CSR.
  • Ověření a instalace: Po odeslání CSR certifikační autoritě následuje proces ověření. Po úspěšném ověření obdržíte SSL certifikát, který nainstalujete na svůj webový server.

Zabezpečení webových stránek pomocí SSL certifikátu je v dnešní době nezbytností. Nejen že chrání přenášené informace a zvyšuje důvěru uživatelů, ale také může pozitivně ovlivnit pozici vaší stránky ve vyhledávačích. Proces získání a instalace SSL certifikátu může na první pohled působit složitě, ale při dodržení správných kroků je to přímý a spravovatelný proces.