Košík je prázdný

V dnešní digitální době je hromadný emailing jedním z klíčových nástrojů pro marketing a komunikaci s klienty. Aby však byly vaše kampaně úspěšné a vaše emaily dosáhly svých příjemců, je nezbytné správně nastavit vaši doménu. V tomto článku probereme klíčové kroky, které byste měli podniknout, abyste svou doménu optimalizovali pro hromadný emailing.

1. Autentizace emailu

SPF (Sender Policy Framework) SPF záznam je TXT záznam v DNS vaší domény, který specifikuje, které servery mohou odesílat emaily jménem vaší domény. Pomocí SPF zabraňujete spoofingu a zvyšujete důvěryhodnost vašich emailů.

DKIM (DomainKeys Identified Mail) DKIM přidává digitální podpis k vašim emailům, což umožňuje příjemci ověřit, že email nebyl změněn během přenosu. Tento záznam se také nastavuje v DNS vaší domény.

DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting & Conformance) DMARC využívá SPF a DKIM k ověření, že emaily byly opravdu odeslány z vaší domény. DMARC také umožňuje definovat, co se má stát s emaily, které neodpovídají pravidlům - mohou být například odmítnuty nebo označeny jako spam.

2. Teplý start nové emailové adresy Pokud začínáte s novou emailovou adresou pro hromadný emailing, je důležité ji "zahřát". To znamená postupné zvyšování počtu odesílaných emailů, aby poskytovatelé emailových služeb mohli vyhodnotit vaši reputaci jako odesílatele. Začněte malými skupinami a postupně zvyšujte objem.

3. Udržujte kvalitní seznam příjemců Pravidelně čistěte seznam příjemců od neexistujících nebo neaktivních emailových adres. To sníží míru odrazů (bounce rate) a zlepší vaši reputaci jako odesílatele.

4. Respektujte zásady GDPR Při hromadném emailingu musíte dodržovat pravidla GDPR, což zahrnuje získání souhlasu příjemců před odesláním emailů a poskytnutí možnosti odhlášení z odběru.

Optimalizace pro doručení Ujistěte se, že vaše emaily neobsahují příliš mnoho spamových slov, mají dobře navržené a responzivní šablony a obsahují relevantní obsah. To vše přispívá k lepšímu doručení vašich emailů.

Monitoring a analýza Pravidelně sledujte úspěšnost vašich kampaní, včetně míry doručení, míry otevření, klikatelnosti a konverzí. To vám umožní identifikovat oblasti pro zlepšení a přizpůsobit vaše strategie.

Optimalizace domény pro hromadný emailing je nezbytná pro úspěch vašich emailových kampaní. Implementací výše uvedených kroků zvýšíte šanci, že vaše emaily dosáhnou svých příjemců a dosáhnete lepších výsledků ve vašich marketingových snahách.