Košík je prázdný

Wordpress je nejpopulárnější platforma pro tvorbu webových stránek na světě. Díky obrovské komunitě vývojářů a uživatelů, WordPress nabízí neuvěřitelné množství pluginů, které mohou rozšířit funkcionalitu vašeho webu. Pro začátečníky může být však výběr těch správných pluginů náročný. V tomto článku se zaměříme na několik klíčových pluginů, které by neměly chybět na žádném WordPress webu začátečníka.

1. Yoast SEO

Yoast SEO je nezbytný plugin pro optimalizaci vašeho webu pro vyhledávače (SEO). Umožňuje snadno spravovat SEO titulky, popisy, sitemapu a mnoho dalších aspektů, které jsou klíčové pro dobrou pozici vašeho webu ve vyhledávačích.

2. Jetpack by WordPress.com

Jetpack přináší mnoho funkcionalit v jednom balíku – od zvýšení bezpečnosti, přes optimalizaci výkonu webu, až po nástroje pro sociální média a statistiky návštěvnosti. Je to všestranný plugin, který nabízí užitečné funkce pro každý web.

3. Akismet Anti-Spam

Akismet Anti-Spam je další esenciální plugin, který pomáhá chránit váš blog před spamovými komentáři. Je vyvíjen týmem za WordPress.com a je velmi efektivní v detekci a filtraci nechtěného obsahu.

4. Contact Form 7

Pro snadné vytváření kontaktních formulářů je tu Contact Form 7. Tento plugin umožňuje rychle vytvářet a spravovat více kontaktních formulářů, včetně možnosti přizpůsobení formátu a obsahu emailů.

5. WooCommerce

Pokud máte v plánu prodávat produkty nebo služby přímo z vašeho webu, WooCommerce je nejlepší volbou. Tento plugin transformuje váš web na plnohodnotný e-shop, včetně správy zásob, zákazníků a objednávek.

6. Wordfence Security

Bezpečnost by měla být vždy prioritou a Wordfence Security je jedním z nejlepších bezpečnostních pluginů pro WordPress. Nabízí firewall, skenování malware, ochranu proti síťovým útokům a mnoho dalších funkcí.

7. WP Super Cache

Pro zlepšení rychlosti načítání vašich stránek je tu WP Super Cache. Tento plugin generuje statické HTML soubory z vašeho dynamického WordPress blogu, což značně snižuje dobu načítání stránek.

8. Google Analytics for WordPress by MonsterInsights

Google Analytics for WordPress by MonsterInsights umožňuje snadnou integraci vašeho webu s Google Analytics. Díky tomu můžete jednoduše sledovat a analyzovat návštěvnost svého webu přímo z administrace WordPressu.

 

Výběr správných pluginů může výrazně ovlivnit úspěch vašeho webu na WordPressu. Výše zmíněné pluginy jsou skvělým startem pro každého začátečníka, jelikož pokrývají základní potřeby většiny webů – od SEO a bezpečnosti až po e-commerce a správu obsahu. Pamatujte, že kvalita je důležitější než kvantita – vybírejte pluginy pečlivě a s ohledem na specifické potřeby vašeho projektu.