Košík je prázdný

Přidání administrátorských práv existujícímu uživateli ve WordPressu může být nezbytné z mnoha důvodů, například při ztrátě přístupu k administrátorskému účtu nebo při potřebě rychle změnit oprávnění uživatele. Tento postup vyžaduje přímý přístup k databázi WordPressu, což může být provedeno přes phpMyAdmin nebo jiný nástroj pro správu databází. Důležité je postupovat opatrně, aby nedošlo k poškození databáze.

Předpoklady

  • Přístup k databázi WordPressu (nejčastěji přes phpMyAdmin).
  • Základní znalost práce s databázemi.

1. Přihlášení do phpMyAdmin Prvním krokem je přihlásit se do phpMyAdmin nebo jiného nástroje pro správu databáze, který je součástí vašeho hostingového balíčku. Po přihlášení vyhledejte databázi své instalace Wordpress.

2. Identifikace tabulky wp_users V databázi WordPressu nalezněte tabulku wp_users. Standardně má prefix wp_, ale je možné, že ve vaší instalaci byl použit odlišný prefix. V této tabulce jsou uloženy informace o všech uživatelích vaší stránky.

3. Změna role uživatele Pro změnu role uživatele je třeba upravit tabulku wp_usermeta, kde jsou uloženy metainformace uživatelů, včetně jejich rolí. Hledejte řádek, kde user_id odpovídá ID uživatele, kterému chcete přidělit administrátorská práva. Klíč meta_key bude mít hodnotu wp_capabilities (opět, prefix se může lišit). Hodnota meta_value pro administrátorský účet obvykle vypadá nějak takto: a:1:{s:13:"administrator";b:1;}.

4. Upravení role uživatele Pokud chcete uživateli přidělit administrátorská práva, je třeba upravit hodnotu meta_value na výše uvedený řetězec. Pokud daný řádek neexistuje, můžete pro daného uživatele přidat nový záznam. Důležité je správně nastavit user_id a meta_key.

5. Ověření změn Po provedení změny se přihlaste do WordPressu s uživatelským účtem, kterému byla role změněna. Pokud byla operace úspěšná, měl by uživatel nyní mít přístup k administrátorskému rozhraní.

Bezpečnostní opatření

  • Vždy si před zásahem do databáze vytvořte její zálohu.
  • Postupujte opatrně a ujistěte se, že opravdu rozumíte každému kroku.
  • Zvažte použití bezpečnějších metod pro obnovu přístupu nebo změnu uživatelských rolí, pokud je to možné.

V tomto článku jsme prošli kroky potřebnými k přidání administrátorských práv existujícímu uživateli WordPressu přes úpravu databáze. Pamatujte, že úprava databáze je pokročilá operace, která by měla být prováděna s náležitou opatrností.