Košík je prázdný

Favicon (také známý jako ikona oblíbených) je malá ikona, která reprezentuje vaši webovou stránku v záložkách prohlížeče, historii, panelech a jinde na internetu. Pro Wordpress stránky je přidání favicony klíčovým prvkem značení a uživatelské zkušenosti. Následující kroky vám ukážou, jak snadno přidat favicon k vaší WordPress stránce.

Příprava favicony

Než začnete, ujistěte se, že máte faviconu připravenou. Doporučený formát je .ICO nebo .PNG s velikostí 512x512 pixelů pro maximální kompatibilitu.

1. Využití WordPress Customizeru

Krok 1: Přihlaste se do administrace WordPressu

V prvním kroku se přihlaste do svého WordPress dashboardu pomocí vašich přihlašovacích údajů.

Krok 2: Přístup k WordPress Customizeru

Jděte do sekce Vzhled > Přizpůsobit. WordPress Customizer umožňuje upravit různé aspekty vašeho webu v reálném čase.

Krok 3: Výběr sekce 'Globální nastavení'

V Customizeru najděte a klikněte na sekci 'Globální nastavení' nebo 'Identita webu'. Názvy se mohou lišit v závislosti na tématu, které používáte.

Krok 4: Nahrání favicony

V této sekci najdete možnost pro nahrání ikony webu (favicony). Klikněte na 'Vybrat soubor' a nahrát vaši faviconu z vašeho počítače.

Krok 5: Uložení změn

Po nahrání a případné úpravě favicony nezapomeňte změny uložit kliknutím na 'Uložit a publikovat' nebo podobně pojmenované tlačítko.

2. Použití pluginu pro pokročilé funkce

Pokud potřebujete více kontrolu nebo chcete přidat různé verze favicon pro různé zařízení, můžete využít pluginy jako je 'All In One Favicon' nebo 'Favicon by RealFaviconGenerator'.

Krok 1: Instalace pluginu

V dashboardu WordPressu jděte do Plugins > Přidat nový. Vyhledejte název pluginu a klikněte na 'Instalovat' a poté 'Aktivovat'.

Krok 2: Konfigurace pluginu

Po aktivaci pluginu ho najdete v seznamu nainstalovaných pluginů. Otevřete jeho nastavení a postupujte podle instrukcí k nahrání a nastavení vaší favicony.

 

Přidání favicony k vaší WordPress stránce je jednoduchý proces, který může výrazně zlepšit rozpoznatelnost vašeho webu. Ať už se rozhodnete použít WordPress Customizer nebo plugin, klíčem je mít připravenou kvalitní ikonu, která bude reprezentovat váš web. S touto malou, ale důležitou změnou, posílíte svou online přítomnost a značku.