Košík je prázdný

Instalace WordPressu na váš hosting může být jednoduchý proces, pokud budete postupovat podle těchto kroků. Tento návod předpokládá, že již máte zakoupený hostingový balíček a doménu.

Příprava

  1. Zjistěte, zda váš hosting podporuje Wordpress
    • Většina moderních hostingových služeb nabízí podporu pro WordPress, což zahrnuje PHP verze 7.3 nebo novější a MySQL verze 5.6 nebo MariaDB verze 10.1 nebo novější. Tuto informaci obvykle naleznete na webových stránkách poskytovatele hostingu.

Stáhnutí WordPress

  1. Stáhněte nejnovější verzi WordPressu
    • Navštivte oficiální stránku WordPress https://wordpress.org a stáhněte nejnovější verzi WordPressu ve formátu .zip.

Nahrání souborů na server

  1. Rozbalte stažený soubor

    • Rozbalte stažený .zip soubor na svém počítači. Uvnitř naleznete složku wordpress obsahující všechny potřebné soubory.
  2. Nahrajte soubory na váš hosting

    • Pomocí FTP klienta (např. FileZilla) se připojte k FTP serveru vašeho hostingu a nahrajte obsah složky wordpress do kořenového adresáře vašeho webového prostoru nebo do podadresáře, pokud chcete WordPress nainstalovat do jiné části vaší Webové stránky.

Vytvoření databáze

  1. Vytvořte databázi pro WordPress
    • Přihlaste se do řídicího panelu hostingu (např. cPanel, DirectAdmin) a využijte nástroj pro správu databází (obvykle phpMyAdmin) k vytvoření nové databáze. Poznamenejte si název databáze, uživatelské jméno a heslo, budete je potřebovat později.

Instalace WordPress

  1. Spusťte instalační skript WordPress

    • Otevřete webový prohlížeč a jděte na URL adresu, kam jste nahráli soubory WordPressu (např. http://vasedomena.cz nebo http://vasedomena.cz/wordpress, pokud jste nahráli soubory do podadresáře).
    • Zobrazí se instalační průvodce WordPressu. Vyberte jazyk a klikněte na „Pokračovat“.
    • Budete vyzváni k zadání názvu databáze, uživatelského jména, hesla, adresy databázového serveru (obvykle localhost) a prefixu tabulek (můžete ponechat výchozí, pokud neinstalujete více instalací WordPressu do jedné databáze).
  2. Dokončete instalaci

    • Po zadání údajů klikněte na „Odeslat“. WordPress se pokusí spojit s vaší databází. Pokud je vše v pořádku, zobrazí se tlačítko pro spuštění instalace. Na další obrazovce zadejte název vašeho webu, uživatelské jméno, heslo a emailovou adresu pro administrátorský účet.
    • Po dokončení instalace se přihlaste do administračního rozhraní WordPressu pomocí uživatelského jména a hesla, které jste právě vytvořili.

Gratulujeme, právě jste úspěšně nainstalovali WordPress na váš hosting. Nyní můžete začít s vytvářením obsahu a přizpůsobováním vašeho nového webu.