Košík je prázdný

E-mail marketing je významným nástrojem pro budování vztahů s vašimi zákazníky a pro propagaci vašich produktů či služeb. Wordpress nabízí několik způsobů, jak začlenit e-mail marketing přímo do vašeho webu. V tomto návodu se dozvíte, jak nastavit e-mail marketing na vašem WordPress webu krok za krokem.

Předpoklady

Předtím, než začnete, ujistěte se, že:

  • Máte plně funkční WordPress web.
  • Máte přístup k administrátorskému rozhraní WordPress.

Krok 1: Výběr vhodného e-mail marketingového pluginu

  1. MailPoet - Jedná se o uživatelsky přívětivý plugin, který umožňuje správu e-mailových seznamů, vytváření newsletterů a automatizovaných e-mailů přímo z administrace WordPress.
  2. Newsletter - Tento plugin nabízí pokročilé možnosti segmentace a personalizace e-mailů.
  3. SendinBlue - Kromě e-mail marketingu poskytuje i SMS marketing a automatizaci.

Krok 2: Instalace a aktivace pluginu

  1. Přihlaste se do administrace WordPress.
  2. Přejděte do sekce Pluginy > Přidat nový.
  3. Vyhledejte název vybraného pluginu.
  4. Klikněte na Instalovat a poté na Aktivovat.

Krok 3: Nastavení pluginu

Po aktivaci pluginu ho budete muset nastavit:

  1. MailPoet: Naleznete v administraci WordPress pod MailPoet > Nastavení. Zde můžete nastavit odesílání e-mailů, přidat vaši e-mailovou adresu a další.
  2. Newsletter: V administraci přejděte na Newsletter > Nastavení pro konfiguraci, jako je definování odesílatele, přizpůsobení šablon a nastavení GDPR.
  3. SendinBlue: Po aktivaci je třeba se přihlásit nebo zaregistrovat do SendinBlue a propojit svůj účet s pluginem v sekci SendinBlue > Nastavení v administraci WordPress.

Krok 4: Vytvoření první e-mailové kampaně

  1. Vytvoření nového newsletteru: Většina e-mail marketingových pluginů nabízí možnost vytvoření newsletteru přímo z administrace. Vyberte Vytvořit nový nebo podobnou možnost v menu pluginu.
  2. Design a obsah: Použijte editor pluginu k navržení vzhledu a přidání obsahu vašeho newsletteru.
  3. Segmentace a cílení: Pokud plugin podporuje segmentaci, vyberte, kterým segmentům zákazníků má být e-mail odeslán.

Krok 5: Analyzování výsledků a optimalizace

Většina e-mail marketingových pluginů nabízí analytické nástroje, které vám pomohou sledovat otevírací sazby, prokliky a další metriky. Použijte tyto údaje k optimalizaci vašich budoucích e-mailových kampaní.

 

Nastavení e-mail marketingu na vašem WordPress webu vám pomůže lépe komunikovat s vašimi zákazníky a podporovat váš online byznys. S vhodným pluginem a strategií můžete efektivně dosahovat vašich marketingových cílů.