Košík je prázdný

Přenos domény a e-mailů na nového poskytovatele webhostingu může být složitý proces, který vyžaduje pečlivé plánování a přípravu. Cílem tohoto článku je poskytnout podrobný návod, jak provést migraci domény a e-mailových služeb k novému hostiteli co nejhladčeji.

1. Přípravná fáze

a) Zálohování dat

Před zahájením migrace je nezbytné zálohovat všechna data spojená s vaší doménou a e-mailovými účty. To zahrnuje Webové stránky, databáze a veškerou e-mailovou komunikaci. Zálohování zajistí, že neztratíte žádná důležitá data v případě, že by během přenosu došlo k problémům.

b) Výběr nového hostitelského řešení

Při výběru nového webhostingu zvažte faktory jako je cena, dostupné funkce, kvalita zákaznické podpory a zkušenosti jiných uživatelů. Ujistěte se, že nový hostitel nabízí všechny služby a technologie, které potřebujete pro správu vaší domény a e-mailů.

2. Migrace domény

a) Odemknutí domény a získání autorizačního kódu

Pro přenos domény je nutné doménu nejprve odemknout u současného registrátora a získat od něj autorizační kód (tzv. EPP kód). Tento kód bude požadován novým hostitelem pro dokončení migrace.

b) Iniciace přenosu u nového hostitele

S autorizačním kódem přejděte na web nového hostitele a vyhledejte sekci pro přenos domény. Zde budete vyzváni k zadání názvu vaší domény a autorizačního kódu. Po zadání těchto informací bude přenos iniciován.

3. Migrace e-mailů

a) Nastavení e-mailových účtů u nového hostitele

Před migrací e-mailů je nutné u nového poskytovatele vytvořit e-mailové účty, které odpovídají těm původním. Nezapomeňte správně nastavit MX záznamy, aby směrovaly k vašemu novému hostingu.

b) Přenos e-mailových dat

Pro přenos e-mailů můžete využít nástroje poskytnuté novým hostitelem nebo specializovaný software pro migraci e-mailů. Důležité je, aby byla všechna data z původních e-mailových schránek pečlivě přenesena do nově vytvořených účtů u nového poskytovatele.

4. Testování a dokončení migrace

Po dokončení migrace důkladně otestujte funkčnost vaší domény a e-mailových služeb. Ověřte, že vaše webové stránky jsou správně zobrazeny a že e-maily jsou doručovány do nových schránek. V případě jakýchkoli problémů neváhejte kontaktovat zákaznickou podporu vašeho nového hostitele.

 

Až budete spokojeni s fungováním vaší domény a e-mailů u nového hostitele, nezapomeňte zrušit služby u starého poskytovatele, abyste předešli dalším poplatkům.

Migrace domény a e-mailů k novému hostiteli může být výzvou, ale s pečlivým plánováním a dodržením výše uvedených kroků může proběhnout hladce a bez ztráty dat.